‘The Event’ concentreert zich op de Ostbelgien Classic 2022 en verschuift de 2de Göhltal Classic – 12H Ostbelgien naar 2023

Enkele dagen geleden maakten Michael Bartholemy en het hele ‘The Event’-team het grote nieuws officieel: de Ostbelgien Classic van 2022 wordt het decor voor de finale van de FIA Trophy Historic Regularity Rallies! Dit betekent dat Oost-België op 2, 3 en 4 december gastheer zal zijn van een belangrijk evenement in de internationale regelmatigheidsrallywereld.

Dit prestigieuze evenement, dat pas aan zijn derde jaar toe is, zal de volle aandacht van de organisator “The Event” vergen. Zij hebben besloten al hun eieren in één mand te leggen en de tweede editie van de Göhltal Classic – 12H Ostbelgien uit te stellen tot 2023.

“ Wij zijn gewend om alles tot in de puntjes goed te doen en volgens de regels van de kunst”, zegt Michael Bartholemy. “Toen de FIA aankondigde dat de Ostbelgien Classic het laatste evenement van de Trophy Historic Regularity Rallies zou worden, wisten we meer dan ooit dat we alles boven moeten halen. Het hele team van “The Event” is zeer gemotiveerd om deze uitdaging aan te gaan en daarom hebben we besloten om de tweede editie van de Göhltal Classic uit te stellen tot 20 en 21 mei… 2023. Een uitstel dat is besproken met de autoriteiten van Kelmis, die duidelijk op dezelfde golflengte zitten.”

Tussen nu en december zal er nog heel wat werk moeten worden verzet om deze uitzonderlijke jaargang van de Ostbelgien Classic samen te stellen. Aangezien dezelfde mensen dezelfde verantwoordelijkheden hebben voor de Göhltal Classic – 12H Ostbelgien, was het verstandiger om de krachten niet over twee afzonderlijke evenementen te verdelen.

Maar vergis u niet, na een geslaagde start, en de overwinning van Yves Deflandre en Renaud Herman vorig jaar, zal het evenement in Kelmis in het voorjaar van 2023 worden hervat.

Intussen zal de finale van de FIA Trophy Historic Regularity Rallies 2022  de Ostbelgien nog grootser maken…