De Göhltal Classic – 12H Ostbelgien de eerste regelmatigheidsrally sinds 15 maanden in België!

Het aftellen is begonnen! Op zaterdag 15 en zondag 16 mei zullen Michael Bartholemy en zijn team de krantenkoppen halen met de eerste regelmatigheidrally in 15 maanden op Belgische bodem! Dit betekent dat een terugkeer naar een zekere normaliteit is begonnen. Wat wel net zo fijn is natuurlijk! Het evenement, de Göhltal Classic, zal een geheel nieuw evenement zijn, met als vertrekpunt Kelmis en het Gueule-dal.

Toen de organisator Michael Bartholemy mij zijn project kwam voorstellen, heb ik meteen enthousiast gereageerd en heb ermee ingestemd, op voorwaarde dat de gezondheidsvoorschriften die op het ogenblik van het evenement van kracht zijn, worden nageleefd”, aldus Luc Frank, burgemeester van Kelmis. Regels die door de initiatiefnemers van deze nieuwe regularity-afspraak perfect zijn geassimileerd. “Het opzetten van de 1e Göhltal Classic was onder de gegeven omstandigheden niet eenvoudig”, aldus Michael Bartholemy, organisator. “Maar het vooruitzicht om de auto’s weer buiten te halen en de eerste rally van dit type te zijn sinds meer dan een jaar was een extra motivatie. Natuurlijk zullen we samenscholingen moeten vermijden, de gezondheidsvoorschriften in acht moeten nemen, de beperkingen voor de horeca moeten respecteren en vooral, het zonder feestje aan het vertrek en de aankomst moeten stellen. Maar het belangrijkste is dat het evenement kan plaatsvinden in meer dan aanvaardbare omstandigheden. We zullen in de gaten worden gehouden, dat is zeker, en ik wil op alle deelnemers kunnen rekenen om te laten zien dat het weer mogelijk is om dit soort evenementen in ons land te organiseren en aan wedstrijden deel te nemen.”

Met Joseph Lambert en Eric Chapa aan het roer, is het parcours uiteraard zorgvuldig gepland. Op zaterdag een lus van 210 km, die door het plateau van Herve en de omliggende regio loopt. De etappe van zondag, 245 kilometer lang, voert langs de abdij van Stavelot, Trois-Ponts, Werbomont en de streek van Herve, om dan terug te keren naar Kelmis. Dit alles met bol-pijl trajecten met en zonder afstand, op kaart aangeduide routes, regelmatigheidsritten (RT), tijdcontroles (CH), secondencontroles (CHS) en zelfs proeven op privéterreinen, om de deelnemers voor te bereiden op de Ostbelgien Classic, de seizoensafsluiter in Eupen, die door hetzelfde team wordt georganiseerd.

Ze zijn gekomen, ze zijn er allemaal! 

Voor de Göhltal Classic werden twee categorieën in het leven geroepen: de “Classic” en de “Balade”!  En in de categorie ‘Classic’ belooft de strijd tussen de beste Belgische regularity-specialisten groots te worden, met onder de favorieten Reuter-Vandervorst (Porsche 944 S2), Deflandre-Herman (Porsche 911), Decremer-Albert (Opel Ascona B), Martens-Pyck (Volvo PV 444), Chaballe-Gengoux (BMW 323i E21), Vanderspinnen-Vanoverschelde (Ford Cortina Lotus) Blaise-Lienne (Porsche 911), Lambert-Noelanders (Volvo PV 544), Delhez-Ninane (Ford Escort MK1), Kevers-Gathy (Porsche 911), Baugnée-Piret (MG B Roadster), Evrard-Bernard (Porsche 911), Simon-Duchesne (Porsche 924 S), Van Rompuy-Smeets (Porsche 914/6), Woestelandt-Berteloot (Porsche 914/6), Lamotte-Polet (Lancia Fulvia HF), Gillard-Hugo (BMW E21), enz. Een lijst die zeker niet volledig is, maar het zegt veel over de kwaliteit van het evenement.

Deze “Classic”categorie  omvat ook meer dan één opmerkelijke auto, gaande van de Citroën Traction tot de Saab Sonett en V4, over de Volkswagen Kever, de Renault 8 Gordini, de Lancia Beta Monte-Carlo, de APAL Coupé, de Alfa Romeo Giulia, enz. Op een parcours dat slechts iets korter is dan de “Classic”, zullen de deelnemers aan de “Balade” veel plezier beleven. Een peloton met onder andere Peugeots 201 D-Coach (1936!), Ford Mustang, Chevrolet Corvette C3, APAL Speedster, Jaguar E-Type, Simca Rallye 2, Citroën 2CV en niet te vergeten de exclusieve Porsche Mletzko, op een 964 chassis!

Live streaming via Facebook!

Om de fans van de regelmatigheid te laten genieten van de sfeer van de 1e Göhltal Classic, biedt Michael Bartholemy een Live Streaming aan via Facebook op zaterdag tussen 13.00 u. en 21.30 u. (facebook.com/events/500083727802048?ref=newsfeed), evenals op zondag tussen 8.00 u. en 14.30 u. (facebook.com/events/319509266198791?ref=newsfeed)! Een primeur die ongetwijfeld vaak zal worden herhaald…

Zoals u ziet, zullen komend weekend veel ogen gericht zijn op Kelmis en de vallei van de Gueule. Een bucolisch decor voor een nieuwe start voor de regularity-evenementen voorbehouden aan oldtimers…