De Göhltal Classic – 12H Ostbelgien wil vooral vertrouwen inboezemen

Nog maar enkele weken geleden hebben Michael Bartholemy en TheEvent officieel een nieuw evenement gelanceerd in het oosten van België. De Göhltal Classic – 12H Ostbelgien vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 mei, met vertrek in Kelmis, dwars door de Gueule-vallei, genoemd naar de rivier die ontspringt aan de grens met Duitsland en uitmondt in de Maas tussen België en Nederland. Een project dat onmiddellijk op bijval kon rekenen en waarbij vele deelnemersteams zich zonder lang te wachten hebben aangemeld.
Aan de kant van de autoriteiten is men al even enthousiast, temeer daar het vooruitzicht van een nieuw event aan het eind van een moeilijke en kwetsbare periode een bron van hoop is. « Toen de organisator Michael Bartholemy mij zijn project kwam voorstellen, was ik meteen enthousiast en het er ook mee eens, uiteraard met respect voor de gezondheidsmaatregelen die op het moment van het evenement van toepassing zijn“, aldus Luc Frank, burgemeester van Kelmis.
« Iedereen is nu op zoek naar een zekere normaliteit. Wanneer de Göhltal Classic – 12H Ostbelgien op 15 en 16 mei een tussenstop maakt in onze gemeente, hoop ik dat we ons kunnen verheugen op deze welverdiende vorm van amusement. Temeer omdat Kelmis op haar grondgebied herhaaldelijk evenementen voor oldtimers heeft georganiseerd. Het is natuurlijk moeilijk vandaag te voorspellen onder welke omstandigheden dit evenement zal plaatsvinden, maar ik heb het volste vertrouwen in de know-how van de organisatoren om hun evenement aan de situatie van het moment aan te passen. »
Voor de deelnemers, die steeds groter in aantal zijn om aan regelmatigheidsproeven voor oldtimers deel te nemen, is de inrichting van het parcours door Joseph Lambert en Eric Chapa een bijkomend signaal wat vertrouwen inboezemt. » Het idee is om van de Göhltal Classic – 12H Ostbelgien het ideale evenement te maken voor de Ostbelgien Classic in december,” legt Joseph Lambert uit. « Er zal een bol-pijl traject zijn en een op kaart aangeduide route , zodat het evenement voor iedereen toegankelijk is. Er zullen enkele subtiele elementen in worden verwerkt, maar minder dan bij de proeven in Eupen. Op zaterdag vertrekken de deelnemers vanuit Kelmis voor een lus van 210 kilometer over het plateau van Herve en de streek van Spa; zondag staan 245 kilometer op het programma, met een traject dat eerst richting abdij van Stavelot gaat, waar deelnemers die dat wensen het museum van het Circuit van Spa-Francorchamps kunnen bezoeken, vooraleer naar Trois-Ponts, Werbomont, de streek van Herve te rijden, om dan weer aan te komen in Kelmis. Ook nog wijzen op het feit dat de balade-rondrit elke dag ongeveer 50 kilometer korter zal zijn dan die van het regelmatigheidsproef. »
Het weze gezegd, Michael Bartholemy, Joseph Lambert en de andere leden van het organisatieteam willen iedereen de kans geven om van de Ostbelgien Classic te proeven  door deel te nemen aan een lente-evenement volgens het TheEvent-concept. Het belangrijkste is natuurlijk om te rijden, maar ook om gewoon te genieten van een drankje of een goede maaltijd in een gemoedelijke sfeer. Wie oren heeft…