De eerste editie van de Göhltal Classic – 12 H Ostbelgien komt eraan op 15 en 16 mei

Het is juist dat Michael Bartholemy’s bedrijf TheEvent gedwongen werd om de tweede editie van de Ostbelgien Classic afgelopen december op te geven, maar de Eupenaar had wel gezegd dat dit enkel een stap terug was om daarna verder te kunnen springen… en dat de fans van het evenement dat het oosten van België in de schijnwerpers zet, niet een heel jaar zouden moeten wachten om elkaar weer te ontmoeten, gestuwd door gedeelde  passie voor oldtimers en regelmatigheidsproeven. Belofte maakt schuld en de allereerste Göhltal Classic – 12 H Ostbelgien staat gepland in het weekend van 15 en 16 mei!
«  In plaats van te zeuren over de benarde situatie en de gezondheidscrisis, hebben we besloten om door te gaan”, legt Michael Bartholemy uit. Zoals aangekondigd was er een nieuw evenement in de maak, de Göhltal Classic – 12 H Ostbelgien. Het is een eerbetoon aan de beroemde 12 uur van het Oosten, maar ook aan de Gueule-vallei, genoemd naar het riviertje van ongeveer vijftig kilometer lang dat ontspringt tussen Köpfchen en Lichtenbusch, op de grens met Duitsland, en eindigt aan de monding van de Maas, niet ver van Maastricht. Het centrum van de evenement zal Kelmis zijn, en de opsplitsing in de tijd zal de duur van 12 uur duur respecteren, aangezien de wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 15 mei tussen 14.00 en 20.00 uur, en op zondag 16 mei tussen 8.00 en 14.00 uur. »

De Göhltal Classic – 12 H Ostbelgien wordt een regelmatigheidswedstrijd voor oude auto’s, waaronder Youngtimers tot 1996: “Er zijn regelmatigheidstests (RT), tijdcontroles (TC), tijdcontroles op seconden (TCS), maar ook sportieve en originele show-proeven op privéterrein”, aldus Frank Frankenberg. Het evenement zal worden geplaatst onder de sportieve toezicht van de Koninklijke Automobielclub van België (RACB). »
« We gebruiken dezelfde ingrediënten die het succes uitmaakten van de Ostbelgien Classic, namelijk een door Joseph Lambert en Eric Chapa ontworpen kwaliteitsvol parcours dat 430 kilometer lang is in de categorie ‘Classic’,” vervolgt Michael Bartholemy. De tijdregistratie zal worden toevertrouwd aan JB Time Concept, een structuur van de familie Bailly, terwijl de Tripy technologie, die haar waarde uitvoerig heeft bewezen, de voorkeur zal krijgen. Parallel aan deze wedstrijd zal een ‘Balade’-categorie het mogelijk maken dat zij die een identiek parcours willen afleggen, maar gereduceerd tot 320 kilometer, zonder rekening te houden met tijdgemiddelden, dit ook kunnen doen. Dus er zal voor elk wat wils zijn. »
Mochten de pandemiebeperkingen midden mei nog van toepassing zijn, dan zijn de organisatoren van plan om van de Göhltal Classic – 12 H Ostbelgien een contactloos evenement te maken. En als het publiek niet welkom is vanwege de pandemie, werkt TheEvent al aan een kwaliteitsvolle Live Streaming om te kunnen genieten van de sfeer van dit soort evenementen, voorbehouden aan de liefhebbers.
De eerste winnaars van de Ostbelgien Classic, Daniel Reuter en Robert Vandevorst, die tot de top van de regularity behoren, zijn al in de running. Zij zijn vast van plan om nieuwe successen te behalen. Alle anderen zijn alvast gewaarschuwd.